Simona - Începuturi

A început să joace tenis la 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare, iar la vârsta de 6 ani practica zilnic sportul alb. S-a mutat în București la 16 ani pentru a-și continua cariera în tenis avându-i pe Justine Henin și Andrei Pavel ca exemple.

Simona a declarat: “Nu știu exact ce vârstă aveam, mergeam la turnee și îmi era rușine să mă încălzesc înainte de meciuri. Mergeam undeva în spatele terenurilor sau într-un colț și mă încălzeam. Am fost un copil foarte timid. Diferența se vedea în atitudine, fetele care veneau din țări mai mari aveau mai multă încredere, erau mult mai relaxate și acomodate cu tot felul de lucruri. La începututul carierei mele, eram mai reținută și mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc.”

Prima victorie semnificativă a fost în 2008, cu o semifinală la juniori la Australian Open, urmată în luna mai a aceluiași an de câștigarea a două turnee de junioare: ITF de 10.000 de la București și turneul Trofeo Bonfiglio. Cu 4 luni înainte de majorat, Simona urca pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului mondial rezervat sportivilor până în 18 ani la Roland Garros-ul dedicat juniorilor.

Simona - Parcurs

Anul 2009 deschidea rândul victoriilor, cu meciul câștigat pentru prima dată în fața unei sportive din topul 100 WTA. La turneul ITF de la Saint Raphael, Simona a câștigat în fața lui Angelique Kerber, aflată în acel moment pe locul 95 WTA.

Anul 2010 i-a adus prima mare performanță într-un turneu WTA, la Marbella, în Spania. Venită din calificări, Halep a ajuns până în sferturile de finală, trecând printre altele de Iveta Benešová, (a 70-a jucătoare a lumii) și de Sorana Cîrstea, (locul 36 mondial la acel moment). A urmat apoi și prima finală a carierei într-un turneu WTA, la Fès, în Maroc.

Imediat după semifinala turneului ITF de la Biarritz din iulie 2010, Simona Halep se număra printre cele mai bune 100 de tenismene ale lumii.

Numele Simonei Halep s-a regăsit pentru prima dată în lista celor mai bune 50 de sportive ale lumii la finalul lui 2012, iar un an mai târziu, în august 2013, Simona intră în top 20. În luna noiembrie a aceluiași an Simona Halep își trece în palmares și finala „Turneului Campioanelor” de la Sofia. Este cel de-al șaselea turneu al sportivei în cadrul căruia fost desemnată „WTA’s Most Improved Player”, devenind astfel prima jucătoare română de la Virginia Ruzici, în 1978, care a primit această distincție.

Prestigiosul top 10 este atins de Simona în ianuarie 2014, dupa primul sfert de finală în turneul de Grand Slam Australian Open.

Simona-Turnee câștigate

Simona a câștigat de-a lungul carierei alte 24 de turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, trei în 2018, unul în 2019, trei în 2020 și două în 2022), dintre care cele mai importante sunt cele două titluri de Grand Slam – Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019 – și turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid.

Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!