Simona dezvăluie de ce Justine Henin este idolul său

Numărul doi mondial, Simona Halep a explicat cum a devenit admiratoarea belgiencei Justine Henin.

Campioana de la Wimbledon, Simona Halep a declarat că belgianca Justine Henin a fost idolul său și că a încercat să o ”copieze”, potrivit site-ului WTA.

Henin a dominat circuitul WTA la mijlocul anilor 2000, cu eleganta sa lovitură de rever, cu varietatea de lovituri și viteza de deplasare printre atributele care au ajutat-o să câștige șapte titluri de Grand Slam între 2003 și 2007, precum și medalia de aur la Jocurile Olimpice 2004.

Justine Henin a devenit lider mondial în octombrie 2003 și a petrecut 117 săptămâni pe prima poziție a clasamentului WTA, fiind a șaptea într-o ierarhie all-time, atrăgând atenția Simonei Halep, care era adolescentă atunci.

Este o plăcere să vorbesc cu idolul meu. Când eram mai mică, încercam să o copiez, trebuie să recunosc

a declarat Halep în cadrul podcastului ”Tennis Legends”, al postului Eurosport.

Întrebată din ce calități ale jocului belgiencei s-a inspirat, Halep a mărturisit:

Ei bine, totul! În primul rând, suntem de aceeași înălțime și mi-am zis: ‘Am șansa să reușesc!’ Și lovitura de rever –  chiar dacă nu am rever cu o mână – iubesc backhand-ul tău, Justine.
De asemenea, am copiat și mișcarea ei, deoarece a avut mereu picioare puternice și a jucat foarte aproape de linia de fund. Am încercat să copiez asta, dar nu mi-a ieșit perfect, pentru că de multe ori eram mult mai în spatele liniei, dar aveam asta în cap și știam că este cel mai bun lucru de făcut când nu ești foarte înaltă.

După ce Henin a fost de acord cu afirmațiile româncei, că ar putea avansa mai mult în teren, Simona Halep a continuat:

Și la fileu, nu? Toată lumea îmi spune! Devin stresată când mă apropii de fileu!

Simona Halep (28 ani) a cucerit 20 de titluri în cariera sa, inclusiv doua de Grand Slam și a petrecut 64 de săptămâni pe primul loc în lume.

Photo by Getty Images

Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!