Simona Halep a învins-o Elena Rybakina, cap de serie nr. 19, și s-a calificat în optimile de finală la US Open

Simona Halep, cap de serie nr.12, a triumfat într-un thriller din runda a treia cu 7-6 (11), 4-6, 6-3, în fața Elenei Rybakina, cap de serie nr.19, pentru a ajunge pentru a patra oară în a doua săptămână la US Open.

Halep a revenit de la 0-3 și 3-5 și a salvat patru puncte de set în deschizător, impunându-se cu 13-11 după un tiebreak epic – cel mai lung din carieră. Kazaha a început foarte bine și setul secund și s-a desprins la 3-0, apoi a cerut un timeout medical când conducea cu 3-2. Halep a trecut în avantaj, 4-3, însă Rybakina și-a adjudecat setul cu 6-4. Rybakina a câștigat primul ghem din setul decisiv, însă Halep a controlat apoi jocul şi a câștigat setul cu 6-3.

A fost o luptă dură pe teren,

a spus Halep.

De fapt, știam că va pune presiune pe mine și va lovi puternic. Așa că mă cam așteptam.

Sunt foarte fericită că am reușit să rămân mai puternică din punct de vedere psihic în al treilea set decât al doilea. A fost o mare victorie și o zi grozavă pentru mine, pentru încrederea mea și, de asemenea, pentru jocul meu.

Este frumos să revin în a doua săptămână a US Open după cinci ani. Am spus trei ani pe teren și fratele meu mi-a scris că sunt cinci ani, nu trei ani. Mă corectez acum (zâmbind).

 

Foto: @glanzpiece / @usopen

Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!