Cornet trece de Halep pentru a ajunge în sferturile de finală

Alize Cornet reușește prima sa calificare în sferturile de finală la un Grand Slam la a 63-a încercare, învingând-o pe Simona Halep cu 6-4, 3-6, 6-4, după o luptă titanică pe Rod Laver Arena, care a durat 2 ore și 33 de minute.

După o revenire remarcabilă la începutul acestui sezon, românca a intrat în optimi fără să piardă niciun set, dar a dat peste o jucătoare care s-a transformat în nemesisul ei.

Halep a fost la doar un punct distanță de 6-4, 4-1, dar a revenit în competiție, obținând o minge de break care i-ar fi dat un avans de 4-2 în setul final.

Din păcate nu a reușit să o câștige. Cornet și-a recalibrat jocul, îndreptându-se spre a patra victorie din cinci întâlniri cu campioana de la Roland Garros și Wimbledon.

Cu siguranță a fost o luptă grea și, de fapt, ea a fost puțin mai puternică decât mine în cele din urmă. Tot meritul este al ei pentru această victorie,

a spus Halep după meci.

Cred că am jucat bine. Am ratat niște ocazii, niște șanse, dar sunt foarte mulțumită de felul în care am luptat astăzi. Și acest lucru este important. Am doar cuvinte frumoase despre ea, pentru că îmi place de ea pe teren, cum se luptă. Merită ce i se întâmplă acum. Ea muncește din greu tot timpul și, da, îi urez succes. Îi doresc sincer ca acest vis să devină realitate. Da, o voi sprijini.

 

Foto: @jimmie48photography

 

Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!