WTA DEDICĂ PREMIUL World No.1 Trophy LEGENDEI DE TENIS CHRIS EVERT

WTA celebrează primul lider mondial din istorie, Chris Evert, denumind un trofeu în onoarea acesteia.

Nr. 1 mondial Simona Halep devine prima jucatoare care primeste noul trofeu.

WTA a găzduit astăzi o prezentare istorică, anunțând că va dedica trofeul World No.1 jucătoarei de tenis Chris Evert, sub denumirea oficială „Chris Evert WTA World No.1 Trophy”.

Chris Evert a devenit primul lider WTA din istorie pe 3 noiembrie 1975 și a ocupat prima poziție în top timp de 260 de săptămâni, al patrulea cel mai bun rezultat din istoria WTA. După sezonul din 1975, în cadrul căruia a participat la 17 finale și și-a adjudecat 15 titluri, ea a devenit de asemenea prima jucătoare care a deținut distincția WTA Year-End World No.1. Americanca și-a încheiat cariera extraordinară în 1989 cu 157 titluri single, printre care 18 titluri de Grand Slam.

Sunt onorată și privilegiată că acest trofeu îmi poartă numele”, a declarat Chris Evert. „Este cea mai mare realizare a carierei oricărui tenismen să fie nr. 1 în lume. Când eram tânără, am visat mereu să câștig un Grand Slam, dar am avut în egală masură vise mai mari precum acela de a fi No.1, pentru că în tenis este vorba despre a fi consecventă, concentrată și a câștiga numeroase titluri pe parcursul anului – pentru mine, asta înseamnă să fii un campion”.

Liderul actual al WTA, Simona Halep, a devenit prima jucătoare care primeste noul trofeu Chris Evert WTA World No.1 după cel mai bun sezon al ei, pe parcursul căruia a obținut titlul de Grand Slam la Roland Garros și alte două trofee la Shenzhen Open și Rogers Cup. Alte trei apariții în finalele de la Australian Open, Internazionali BNL d’Italia (Roma) și Western & Southern Open (Cincinnati) au ajutat-o să revendice premiul WTA Year-End World No.1 Singles Award, trofeu prezentat de Dubai Duty Free pentru al doilea an consecutiv.

Sunt foarte fericită să fiu prima jucătoare căreia i-a fost decernat trofeul Chris Evert WTA World No.1”, a declarat Halep. „Chris este unul dintre cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor și cred că e minunat că este onorată în acest fel”.

Evert a fost elogiată vineri, 26 octombrie, în cadrul unei ceremonii în cadrul turneului BNP Paribas WTA Finals Singapore prezentat de SC Global, unde aceasta este ambasadorul WTA Legend. Pe parcursul turneului WTA Finals care se va desfășura pentru ultima dată la Singapore, Evert va participa la activități unde se va întâlni cu fanii, la activitati inițiate de sponsori, va susține interviuri media și multe altele, toate contribuind la dezvoltarea sportului și la creșterea prestiului WTA Finals.

Chris Evert WTA World No.1 Trophy descrie o minge de tenis de argint sub forma de „stea-hartă” reprezentând universul tenisului. Toți liderii mondiali, din trecut și din prezent, sunt reprezentați de un diamant pe cer, ceea ce semnifică amprenta pe care fiecare campioană a lăsat-o asupra acestui sport. Trofeul este stilizat sub forma unei mâini acoperite cu mii de puncte mici, reprezentând toți jucătorii profesioniști de sex feminin care au jucat vreodată tenis în trecut și îl practică în prezent.

 

 

 

Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!