Bucurie pentru Simona la al 20-lea titlu din carieră

Simona Halep, numărul doi mondial, a declarat că titlul cucerit sâmbătă la Dubai Duty Free Tennis Championships împotriva Elenei Rybakina, este unul special, în 2020, la a 20-a aniversare a turneului din Emiratele Arabe Unite, fiind și al 20-lea din cariera sa.

 

Cum te simți după meci?

Mă simt extraordinar pentru că am putut câștiga. A fost uimitor. Ea a luptat până la final. Nu a renunțat la nicio minge. A fost foarte greu din punct de vedere mental, presiunea a fost foarte mare, dar am dorit foarte mult să câștig, de asta am luptat până la final.

 

Ce o face pe Elena Rybakina o jucătoare așa bună?

E tânără. Nu simte frică în joc. Nu se gândește prea mult la rezultat. Tot ce va urma acum este un bonus, în opinia mea, pentru ea. Este puternică. Are un serviciu impresionant. Este înaltă. Cred că e destul de valoroasă să intre în top 10 foarte curând.

 

Ce a fost deosebit la jocul ei?

Rybakina se mișcă bine, chiar dacă e foarte înaltă. Mingile trimise de ea nu sar așa mult și e foarte greu să găsești lungimea potrivită. Lovitura de backhand în cros e extraordinară. Poate să lovească și lung de linie. Cred că este la cel mai înalt nivel de încredere, cred că toate loviturile sale sunt foarte bune.

 

Am înțeles că nu vei juca la Doha

Nu

 

Poți să ne vorbești despre această decizie?

Am început turneul cu o mica accidentare. M-am accidentat la un antrenament înainte să plec din Romania. Am forțat aici, m-am concentrat la fiecare meci pentru a-l câștiga. Sunt fericită că am terminat bine acest turneu, dar acum voi spune stop pentru Doha și mă voi odihni.

 

Cât este de special pentru tine acest al 20-lea titlu?

E foarte special să fii în 2020, la a 20-a aniversare a acestui turneu, al 20-lea titlu. E special și vreau să mă bucur de el, este foarte, foarte frumos.

 

Sunt doar cinci jucătoare active care au mai multe titluri, știai?

Este impresionant acest lucru. Am făcut multe rezultate bune în ultimii șase, șapte ani. Sunt mereu în top 5, în top 10, iar asta nu e ușor. Sunt mândră de munca mea. De asemenea, acest turneu îmi dă încredere că sunt încă la un nivel înalt.

 

Care a fost rolul antrenorului tău în seara asta pe teren?

M-a ajutat foarte mult cu sfaturi pe teren. M-a calmat și mi-a zis ce trebuie să fac mai bine în meci. Am fost nervoasă în anumite momente.

Da, nu am fost pozitivă în dialogurile cu el. Nimic periculos și nimic rău (zâmbind), doar presiunea meciului. Dar m-a ajutat în timpul jocului. M-a susținut mult în aceste momente dificile din finală.

 

Ești în top 10 de 317 săptămâni, care este secretul acestei consecvențe?

Întotdeauna am avut în minte că trebuie să fiu consecventă. Nu mi-a plăcut niciodată să câștig un titlu și să nu fac nimic în următoarele luni. Am urmărit să-mi construiesc forța, să-mi construiesc consecvență în fiecare săptămână.

De când l-am cunoscut pe Darren, m-am gândit că trebuie doar să ne uităm la poza de ansamblu, nu doar la săptămâna unui turneu. Cred că am făcut asta destul de bine. De aceea pot să stau atât de mult timp în top.

Cred că acest lucru mă face mai mândră de mine decât să câștig titluri. Fiind aici, în top, înseamnă că ai putere, atât mentală, cât ți fizică.

 

Care este primul lucru cu care te vei răsfăța în Dubai?

Mâine dimineață – probabil nu ar trebui să vă spun – voi merge la Burj Al Arab. E rușinos pentru mine, dar nu am fost niciodată acolo. Voi lua micul dejun acolo, abia aștept.

Photo credits © Getty Images

 

Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!