Simona încântată de „săptămâna ei frumoasă” la Melbourne

Simona a cucerit al 23-lea titlu WTA de simplu din cariera ei și primul în Australia, la Melbourne Summer Set 1, cu o victorie cu 6-2, 6-3 împotriva capului de serie nr. 3 Veronika Kudermetova în finala de duminică.

Simona, cap de serie nr. 2, a fost încântată să-și înceapă cu succes campania din 2022 după un an cu multe piedici și a descris experiența ei de la Melbourne ca fiind „frumoasă” în conferința de presă de după meci.

Întrebare: Trebuie să fie atât de plăcut pentru tine și echipa ta să obții o victorie într-un turneu atât de devreme la Melbourne.

SIMONA HALEP: „Da, cu siguranță. Este grozav să câștigi un turneu la începutul anului. După un an greu, este întotdeauna plăcut să țin un trofeu în mâini. Da, suntem cu toții fericiți și sunt foarte mulțumită de felul în care am jucat. Sunt foarte mulțumită de felul în care m-am mișcat pe teren. A fost o săptămână frumoasă.”

Ai menționat un an dificil. Evident, ai ratat două Slam-uri anul trecut. Te-ai întors la sfârșitul sezonului. Cum te simți? Cum stai cu fitnessul și încrederea în acest an?

„Corpul este grozav. Mă simt bine. Am avut cinci meciuri grele. Nu mă simt atât de obosită. Fizic sunt în locul potrivit. Încrederea crește. Mă simt încrezătoare. Simt că am jocul pentru a câștiga meciuri. Bineînțeles că este un turneu mic, dar am jucat cu adversare puternice, așa că îmi dă încredere în ceea ce urmează. ”

Ai pierdut un break în primul set și un break în al doilea set și totuși ai reușit să câștigi ambele seturi destul de confortabil. Pentru a primi acele provocări și apoi a le depăși în acest moment trebuie să fie cu adevărat plăcut.

„Ei bine, nu sunt atât de speriată când pierd serviciul pentru că deseori pierd serviciul, dar sunt încrezătoare în revenirea mea. Da, nu mă sperii în aceste momente. Nici nu m-am gândit că am pierdut serviciul, m-am concentrat doar pe retur. M-am concentrat pe fiecare game pe care l-am jucat. Am fost foarte pozitivă. ”

Ai mai câștigat titluri în prima săptămână a unui turneu înainte, evident în Shenzhen de câteva ori, așa că acest aspect nu este nou, dar că ai reușit să obții primul titlu în Australia trebuie să însemne ceva pentru tine.

„Da, de fapt, întotdeauna îmi place să joc aici, în Australia. Am amintiri grozave. Dar da, să câștig un titlu înseamnă foarte mult oriunde joc, și aici, da, este destul de special pentru mine din cauza lui Darren și da, mă simt bine când vin în Australia. Oamenii îmi arată că mă apreciază. Îmi arată dragostea. Acesta este ceea ce îmi pasă, de fapt, în această viață. ”

Poate exista multă incertitudine în prima săptămână a sezonului după ce lucrați atât de mult în izolare, în pre-sezon și apoi intrați în competiție. Ce îndoieli pe care poate le-ai fi avut în această săptămână s-au risipit cu privire la modul în care ai jucat în această săptămână, cum ai jucat și apoi ai câștigat titlul?

„Ei bine, am muncit mult în pre-sezon acasă, cinci săptămâni grele, și m-am simțit pregătită când am ajuns aici, în Australia. Desigur, cu jet lag, cu condiții care sunt diferite, am jucat indoor acasă, așa că aici a fost foarte diferit la început. Dar eram încrezătoare. Trebuie să recunosc că eram încrezătoare că pot juca un tenis bun, iar câștigând acel meci cu Golubic, am simțit că sunt încă acolo și că am șanse să câștig acest titlu. Așa că m-am simțit bine. Am simțit că am încredere în mine că sunt capabilă să fac asta și cred că am jucat un tenis bun. ”

Voiam să te întreb despre meciul cu Golubic și cât de important a fost acel meci nu doar pentru turneul tău – evident că ai câștigat meciul și ai câștigat titlul – ci și pentru tine, pentru încrederea ta și unde ți se află mintea la începutul sezonului.

„Da, mintea este într-un loc bun pentru că meciurile grele te ajută să ai mai multă încredere în tine că poți face față tuturor momentelor grele din timpul meciurilor. Golubic este o adversară foarte dificilă pentru că are acel slice care este foarte bun și schimbă ritmul și da, a însemnat mult pentru că am stat două ore și jumătate pe teren după accidentarea pe care am avut-o, după toate greutățile pe care le-am avut. Mi-a dat puțin mai multă putere în interior că sunt gata să joc meciuri grele și gata să câștig. Din punct de vedere mental am fost puternică. Acest lucru mă ajută să fiu pozitivă, mai pozitivă. ”

Evident că ești într-o formă bună. La o săptămână până la Australian Open, există lucruri la care ți-ar plăcea să lucrezi și pe care simți că trebuie doar să le faci pentru a pune ultima tușă jocului tău, astfel încât să fii pregătită pentru Open într-o săptămână?

“Pai da. Este total diferit. Acest turneu s-a terminat. Îmi rămâne în inimă, dar acum trebuie să încep să mă concentrez pentru următorul. Dar mai întâi voi avea două zile libere. Mă voi relaxa și apoi voi începe să lucrez la ceea ce am făcut de fapt înainte, deci același lucru. Vreau doar să fiu concentrată pe mine, să mă perfecționez cât mai mult posibil într-o săptămână și să fiu pregătită mental, pentru că mentalul este foarte important în aceste situații după ce câștigi un turneu și începi unul mare. ”

 

Foto: Tennis Australia

 

Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!