Fundația

„Înființarea fundației este o dorință mai veche a mea dar este și o nouă provocare pentru mine, mijlocul prin care, pe termen lung, pot să dau și eu ceva înapoi. Alături de partenerii mei voi încerca să dezvolt proiecte de lungă durată. Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lasa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect.”

 

„Ca sportiv profesionist am reușit să-mi ating obiectivele propuse, să devin lider mondial și să câștig un turneu de Grand Slam, acestea venind în urma unei munci și pregătiri constante și îndelungate. Părinții au fost lângă mine mereu, m-au susținut și m-au ajutat să depășesc toate greutățile pe care le-am întâmpinat până am atins ceea ce mi-am dorit. Tot ei sunt cei care mi-au fixat reperele și valorile morale în care cred, cele care m-au determinat să înființez această fundație care va activa în 3 domenii importante: sport, sănătate și educație. Îmi place să mă întâlnesc cu oamenii, să discut, să-mi formez idei și să le știu nevoile, să încerc să mă implic în rezolvarea lor în special pe latura sportivă sau educațională.”

Sport

Sportul este domeniul care mă obligă cel mai mult ca eu să dau ceva înapoi din ceea ce sportul mi-a dat mie. Mi-aș dori să reușesc să-i îndrum pe toti copiii să facă sport, să înțeleagă cât de importană este mișcarea în viața lor și că nu contează dacă faci sport de performanță sau doar de plăcere. Important e să-l practice. Sportul te educă, te disciplinează și te pregătește pentru viață. Sportul trebuie practicat în orice condiții, indiferent de vârstă sau de clasă socială.

Sănătate

Sănătatea ar trebui să ne intereseze pe toți. E un domeniu care merită toata atenția și toată susținerea. După cum știți, alături de Dorna, unul din partenerii mei și de Fundația Salvați Copii, suntem deja implicați în campaniile de salvare ale nou-născuților care au venit pe lume prematur. Pentru copii și nou născuți merită să ne unim cu toții forțele, pentru a le da șansa la o viață normală.”

Educație

Educația este un sistem care are nevoie de un refresh, atât la nivelul elevilor, cât și al profesorilor. E un subiect pe agenda tuturor, toata lumea vorbește ce trebuie făcut și despre reforma din educație, doar foarte putină lume face cu adevărat ceva. Tinerii trebuie lăsați să fie mai creativi, profesorii trebuie stimulați și motivați să înțeleagă nevoia de schimbare și de adaptare la noile așteptări. Peste 80% din tinerii din România cred că sistemul de învățământ este unul teoretic și ei și-ar dori poate mai multe activități practice. În acest sens, voi milita pentru introducerea orelor suplimentare de sport în școli și grădinițe.

Simona Halep Foundation la Sports Festival

Galerie

Felicitari Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica pentru organizarea celei de-a 18-a editie a Cupei Irina Deleanu!

Galerie

În decembrie 2018, grupuri de copii din țară au vizitat Stejarii Country Club și au primit tricouri aniversare oferite de Fundația Simona Halep
Mesaj revelion

Hei, fiti prin preajma,Simona va intra in legatura cu voi in seara de Revelion!